KINA - DAG 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hade precis ägnat mer än två timmar till att skriva en jättebra resumé av idag och så bara försvinner precis allting. Hopplöst. Så himla ledsen blir jag. Det är väl bara att börja om då.

 

Idag vid frukosten satte det sig en kille vid vårt bord efter att han hade stirrat på stora ögon på mig i kanske tio minuter från bordet bakom. Han ville prata affärer med mamma samtidigt som han försökte lägga in en liten stöt på mig och han inflikade också hur vackert Sverige var och att vi säkert hade en stor trädgård med stora blommor som luktade jättegott. (Nej du får inte följa med oss hem och bo hos oss var det enda jag tänkte).
Otroligt märklig situation. Hoppas han inte är där imorgon, han kommer nog fråga mamma om min hand.

 

Efter frukosten åkte vi till kinesiska muren. På vägen dit stannade vi till på ett ställe som gör det traditionella emaljerna på bland annat vaser. Det satt små slita gummor i rum och gjorde skar ut kopparlinjer som de sedan la på vaserna för att sen fylla mönstret med färg. Det var riktigt häftigt att se.

 

När vi kom fram till muren såg vi att vi var tvungna att ta en skidlift upp med aningen slitna liftar. Awesome tänkte jag.
Svindel tänkte mamma.

 

När vi väl hade kommit upp och börjat gå lite nerför trapporna(det var otroligt vacker och vi träffade bara på ungefär 15 andra turister på hela tiden)fäller jag denna korkade kommentaren:

-          Heehehehe, jag snavade till lite där. Hade ju inte varit så kul att ramla här precis, eeehehehe.

 

En halv minut senare har jag ramlat och ligger och kvider för att sen brista ut i ett asgarv. Om ni hade sett hur rolig och samtidigt förnedrande situationen var hade ni förstått att jag nu medans jag skriver brister ut i skratt igen. Har skrattat åt detta hela dagen. Blev jättesmutsig och fick skrapsår på knäna. Såg ut som en knubbig oliv där jag låg i min nya gröna, tjocka jacka i smutsen.

 

Längre fram på muren träffade vi på ett gäng väldigt glada damer från Mongoliet som ville sälja på oss hur många snickers som helst. En av damerna skelade så kraftigt så att hon säkert kunde se båda ändarna av muren samtidigt och en annan av dem såg ut som om hon hade ersatt framtänderna med en snickers.

På samma ställe träffade vi också en amerikansk kille och en norsk tjej. Amerikanen stal mitt hjärta, han var det finaste jag någonsin sett.

 

När vi skulle tillbaka ner insåg vi att vi skulle vara tvungna att åka i en bana på en korsning av en bobsleigh och en kälke som vi hade sett nedanför oss på vägen upp.
Innan vi åkte ner fick vi korta instruktioner om hur det gick till: lutar man sig bakåt så bromsar man, lutar man sig framåt så går det snabbare.
Okej.

Man satt med knäna uppe vid hakan samtidigt som man hade en enorm joystick mellan benen som man styrde med. (Säkert väldigt bra ergonomiskt)
När jag väl hade fått upp farten kunde jag inte sluta garva för det var så himla roligt, vilket resulterade i att mitt tandkött blev helt torrt och jag kunde inte få ner överläppen.

När man kom ner från berget (banan var ungefär 2km lång) stod där två gamla gubbar i gamla historiska krigsdräkter som ville vara med på bild tillsammans med mig.

 

Efter kinesiska muren åkte till marknaden i några timmar och övade på våra prutningsfärdigheter. Detta resulterade i bland annat en obehagligt snygg väska och plånbok till mig.

 

Framåt kvällen åkte vi och tittade på kinesisk cirkus där många av kinas absolut främsta akrobater var med. Jag tänker inte ens försöka förklara vad de gjorde för någonting, jag kunde knappt ta in det själv. Det var så extremt och så fruktansvärt nytt från all cirkus jag någonsin sett tidigare, och då har jag ändå varit på väldigt mycket modern cirkus. Jag blev verkligen imponerad, enda från tårna som krampade för jag var så spänd till min mun som var öppen av fascination under hela föreställningen.

 

Efter cirkusen åkte vi till ett jättefint ställe och åt den berömda Peking ankan, det är som ett måste att äta det om man är här.
Det stod en kille bredvid vårt bord med en anka och skar upp världens tunnaste skivor med kött som vi sen doppade i en soja liknande sås, la sen det på otroligt tunna pannkakor (så tunna så jag knappt varken såg eller smakade dem), sen på med olika små såser och grönsaker i skivor, t ex gurka, rättika och purjolök.

Till efterrätt fick vi in något som både luktade, såg ut och smakade som shampoo.

 

Imorgon ska vi upp extra tidigt för att flyga vidare till Qingdao och vara där i ett par dagar.

Nu ska jag hoppa ner i badkaret och fantisera om frukostbuffén imorgon.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: juliairene

åh jag är så avis på dig

vill till kina!!!! ska tjata lite på pappa så kan det nog gå (; moahahaät inte ihjäl dig gumman

pöss

2010-03-04 @ 19:33:19
URL: http://juliairene.blogg.se/
Postat av: hanna

vilken OTROLIG upplevelse det måste vara fina du. njut av varenda liten dag och sekund av varje dag. jag önskar jag bara kunde ta mitt pick och pack och dra härifrån. till nästan vart som helst. men kina vore fint. det visar ju du.

2010-03-05 @ 00:20:00
URL: http://gockas.blogg.se/
Postat av: jea

wow!!! man vill bara vara där... verkar totalt amazing.. så kul att följa er! pok

2010-03-05 @ 08:56:20
Postat av: elno

sv: tack fina du. och dina kinabilder är riktigt grymma!

2010-03-05 @ 09:43:25
URL: http://elno.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0